Sådan vælger du den rigtige solcreme baseret på din hudtone.

Solcreme er så vigtig at den burde være den del af din hudplejerutine hver dag. Alt efter hvilken formel du vælger, kan den styrke din huds naturlige forsvar og beskytte den mod solens udtørrende og beskadigende effekter. Er du usikker på hvordan du vælger den rigtige solcreme til ansigtet baseret på din hudtone samt forbedrer din huds tekstur? Her er hvad du bør huske på...

Sådan vælger du den rigtige solcreme til dit ansigt baseret på din hudtone.

Hudtone: Selv hvis du har en mørkere hudtone som indeholder højere mængder melanin, hvilket måske gør at du tror du er fritaget for at blive solbrændt, er der stadig en risiko for solskader dagligt. Uanset om du har mørk eller lys hudtone, anbefales det stærkt at du anvender en bredspektret solcreme for effektivt at beskytte mod både UVA- og UVB-stråler. 

Hudtype: Der findes mange forskellige slags solcremer til ansigtet på markedet, så du kan vælge den der passer bedst til din hudtype for at opnå det bedste resultat.

Fedtet hud 
Hvis du allerede har fedtet hud, tøver du måske med at anvende en fedtet solcreme. Dette problem kan løses ved at anvende en solcreme med en ikke-fedtet formel samt en matterende effekt som ikke tilstopper dine porer. Alternativt kan en mist være en rigtig god valgmulighed, da den dækker ansigtet men ikke føles fedtet. Den forhindrer også at olier fra hænderne overføres til dit ansigt som kan gøre huden endnu mere fedtet. 

Tør hud
De fleste solcremer anbefales til tør hud, da de er udviklede til at hjælpe med at bevare hudens fugtniveau. Hvis du har tør hud, kan du gå efter en nærende olie eller fugtgivende creme som indeholder fugtbevarende ingredienser for at give din hud det hårdt tiltrængte fugtboost.

Kombineret
Hvis du har kombineret hud, kan du med fordel gå efter en formel uden olie, men med fugtgivende ingredienser for at sikre at din hud forbliver fugtet uden at den bliver fedtet.

Sensitiv
Solcreme anbefales til alle med sensitiv eller sart hud, især børn. Et rigtig godt valg er Ambre Solaire Sensitive Advanced Hydrating Mist, som er så let at den kan anvendes ovenpå makeup, og Sensitive Advanced Face Cream. Især børn har ekstremt sensitiv hud, så du bør anvende en høj SPF og gå efter en solcreme som er særligt udviklet til børn og deres sensitive hud. De skal desuden forsøge at undgå solen så meget muligt og bør beskyttes med tøj, hat og solbriller.

Tid i Solen Ud over din hudtone, bør du vurdere hvor meget tid du kommer til at være i solen og påføre solcreme derefter. Ved lang og intens soleksponering, anbefales en vandfast solcreme med SPF 50 eller højere, og det er vigtigt at påføre flere gange, særligt efter at have været i vandet eller hvis du har svedt meget. Solens stråler kan gå gennem selv skyer og vinduer, så husk at solcreme ikke kun hører sommerferien til! 
Ved at følge disse trin, bør du kunne vurdere din hudtone, type og hvor lang tid du skal være i solen og dermed vælge den rigtige solcreme til dit ansigt, så du er sikret den bedst mulige beskyttelse og pleje som din hud fortjener hver dag.