Brown Highlights Desktop Brown Highlights Mobile

Hvordan er en brunette forskellig fra mørkebrune hårfarver?

Hvad er brunette?

De fleste bruger termet “brunette” som et synonym for mørkebrunt hår. Men vidste du at det faktisk dækker over en hel række af farver, fra lysebrunt hår til mellembrunt hår... og selv over til sort hår? Det virker måske mærkeligt, men naturligt sort hår er faktisk en dyb brun farve. Det ser sort ud på grund af en kombination af struktur og undertoner, men hvis du kigger på håret gennem et mikroskop, vil du se at håret faktisk er en mørk brun farve.

Hvad er brunette, og hvordan er det forskelligt fra mørkebrune hårfarver?

Så, nu har vi konstateret at brunette betyder mere end bare brunt hår. Og så spørger du måske “hvorfor gør det nogen forskel?” Fordi det betyder at dine muligheder er ubegrænsede hvis du ønsker at blive brunette! Lys-, mellem- eller mørkebrun, valget er dit - og du kan nemt og bekvæmt skifte hårfarven derhjemme. Nu når du ved hvad en brunette er, kan du tage et kig på nogle inspirerende farveideer. 

At blive brunette


Uanset om du går efter mørkebrun fra Olia som er drevet af kraften fra olier, Dyb Gylden Mørkebrun fra Nutrisse eller en helt tredje, er du sikker på at kunne finde din perfekte farve. Men hvordan beslutter man sig for hvilken farve man skal vælge? Hudtone kan spille en vigtig rolle i at vælge den rigtige hårfarve til dig. Hvis du eksempelvis har en kold hudtone med blege eller rosa undertoner vil en kold hårfarve typisk være mest flatterende. Dig der har en varm hudtone, eksempelvis gyldne toner og oliventoner, vil oftest få det flotteste resultat med varme hårfarver som mørk rødbrun og kastanjebrun. Prøv at gå efter farver med røde eller orange undertoner som kobber, karamel eller honningbrun. Hvis du allerede er brunette, kan du også vælge at implementere en lysere farve for kontraster, hvilket vil resultere i brunt hår med highlights eller en smuk brunette balayage.

Uanset hvilken farve du vælger, kan du nu sige at du er stolt brunette.