Mere fornybar energi

I løbet af de sidste 15 år har vi nedsat vores vandforbrug på vores fabrikker med 45% og CO2-udledning med 72%. Inden udgangen af 2025, vil 100% af vores fabrikker være CO2-neutrale ved kun at anvende fornybar energi.

Hvordan reduceres CO2-udledningen?

Alle vores fabrikker arbejdet uafbrudt for at reducere CO2-udledningen ved at optimere energianvendelsen med bedre bygningsdesigns og isolering samtidig med at anvende energieffektive teknologier for industriprocesser samt ved at handle mere fornybar energi lokalt.

Disse slags indsatser har gjort at vi kunne sænke vores CO2-aftryk med 72% fra 2005 til 2019. Men målet er at alle fvores fabrikker bliver CO2-neutrale inden udgangen af 2025. Det vil vi gøre ved at udnytte de teknologier som passer bedst til hvert anlæg: Biometanisering, solpaneler, biomasse, vindenergi osv.

Hvordan reduceres energiforbruget?

Inden for for produktionsanlæg og distributionscentre, vil vi fortsætte med at optimere vores energiforbrug og har et mål om at anvende 100% fornybar energi inden udgangen af 2025.

Hvad er en bæredygtig fabrik?

En bæredygtig fabrik er en der anvender fornybar energi og som er CO2-neutral.
 

Hvordan reduceres vandforbruget?

Garnier gentænker vandforbrug på tværs af hele anlægget for væsentligt at reducere dets industrielle vandforbrug. Vi har allerede tre waterloopfabrikker hvor industrielt vandforbrug dækkes 100% (til eksempelvis rengøring og nedkøling) af vand som er efterbehandlet, genanvendt og genbrugt. Vi har ikke længere behov for ferskvand til disse processer.

Ved at behandle og genanvende vand af høj kvalitet i et internt loop, kan vi reducere vores vandforbrug og fabrikkens miljøpåvirkning. Vores tre “Waterloop fabrikker” har spares mere end 8 millioner liter vand i 2019 sammenlignet med 2018 - og har inspireret mange andre fabrikker over hele verden.

Hvordan reducerer Garnier sin CO2-påvirkning?

Som en del af vores løbende anstrengelser for at reducere vores produkters miljøpåvirkning, vil vi støtte alle Garniers fabrikker så de kan blive CO2-neutrale ved at indføre 100% fornybar energi i de næste 5 år.