UV1_V3

UV-FILTRE: DERFOR ER DE VIGTIGE

Det er umuligt at overdrive den skade, som solen – især sollysets ultraviolette stråler – gør på huden. Udover den meget reelle risiko for hudkræft mener mange hudlæger, at UV-stråling, både den dybt indtrængende UVA-type og den overfladeskadende UVB, er den største enkeltstående årsag til for tidlig aldring og skade af huden. Hvad enten der er tale om rynker, tab af fasthed, pigmentpletter eller tørhed, så gør solen det værre. En bredspektret solbeskyttelse, som beskytter mod både UVA- og UVB-stråler er afgørende for huden.
UV2_V3

HVILKEN SLAGS SOLFILTER?

Solbeskyttelsesprodukter indeholder UV-filtre, der kan opdeles i kemiske (organiske ) og fysiske (mineraler) filtre. De organiske filtre ”absorberer” solstrålerne og omdanner dem til varme. De mineralske filtre reflekterer derimod solens stråler.
UV2_V3
UV4

HVAD ER SPF?

SPF = Sun Protection Factor (solbeskyttelsesfaktor)

Alle solbeskyttelsesprodukter skal i dag være mærket med hvilken solbeskyttelsesfaktor de indeholder. Solbeskyttelsesfaktoren beskriver, hvor stor en andel af UVB-stråler der afværges, inden de når huden. Jo højere solbeskyttelsefaktor, jo større beskyttelse, men husk altid at gentage påføringen ofte i løbet af dagen.

15-20 Medium Beskyttelse
30-50 Høj Beskyttelse
50+ Meget Høj Beskyttelse

Karite4

UV-FILTRE KAN TILSÆTTES ETHVERT HUD- ELLER HÅRPLEJEPRODUKT

Efterhånden, som vi bliver mere opmærksomme på de mange måder, hvorpå solen kan skade huden, finder SPF-beskyttelse i højere grad vej til diverse læbe- og hudplejeprodukter. Det er derfor helt almindeligt at finde ansigtscreme med solfaktor.
Karite4