first fixed slider

GÅ IKKE HJEMMEFRA UDEN SOLBESKYTTELSE

UV1

UV-FILTRE: DERFOR ER DE VIKTIGE

Det er umulig å overdrive den skaden som solen – spesielt sollysets ultrafiolette stråler – gjør på huden. I tillegg til en meget reell risiko for hudkreft mener mange hudleger at UV-stråling, både UVA-typen som trenger dypt inn og UVB som skader på overflaten, er den største enkeltstående årsak til for tidlig aldring og skade på huden. Enten det er snakk om rynker, tap af fasthet, pigmentflekker eller tørrhet, så gjør solen det verre. En bredspektret solbeskyttelse, som beskytter mot både UVA- og UVB-stråler er avgjørende for huden.

HVILKEN TYPE SOLFILTER?

Solbeskyttelsesprodukter inneholder UV-filtre som kan deles opp i kjemiske (organiske ) og fysiske (mineral) filtre. De organiske filtrene ”absorberer” solstrålerne og omdanner dem til varme. De mineralske filtrene reflekterer derimot solens stråler. 

UV2
UV3

HVAD ER SPF?

SPF = Sun Protection Factor (solbeskyttelsesfaktor)

Alle solbeskyttelsesprodukter skal i dag være mærket med hvilken solbeskyttelsesfaktor de indeholder. Solbeskyttelsesfaktoren beskriver, hvor stor en andel af UVB-stråler der afværges, inden de når huden. Jo højere solbeskyttelsefaktor, jo større beskyttelse, men husk altid at gentage påføringen ofte i løbet af dagen.

15-20 Medium Beskyttelse
30-50 Høj Beskyttelse
50+ Meget Høj Beskyttelse

UV-FILTRE KAN TILSÆTTES ETHVERT HUD- ELLER HÅRPLEJEPRODUKT

Efterhånden, som vi bliver mere opmærksomme på de mange måder, hvorpå solen kan skade huden, finder SPF-beskyttelse i højere grad vej til diverse læbe- og hudplejeprodukter. Det er derfor helt almindeligt at finde ansigtscreme med solfaktor.

UV4